Even voorstellen

 

Ik ben Manon Steltenpool en ik ben 28 jaar oud. Geboren op een boerderij bij mijn ouders, met broertje en zusje, in de kop van Noord Holland. Ik ben altijd al een "zoeker" geweest en voelde mij vaak een beetje vreemd. Ik deed erg mijn best om mij aan te passen naar wat mensen normaal zouden vinden. Om binnen de maat te lopen en niet teveel op te vallen.

 

Ik ben op mijn 17de naar Groningen gegaan om te studeren. Ik was op dat moment echt toe aan grote verandering in mijn leven. Ik voelde een soort van innerlijke druk om verder weg te gaan. Onverklaarbaar, maar ook niet te missen.

Ik ging verpleegkunde studeren en ontdekte langzaam wie ik was. In die tijd ben ik verpleegkundige geworden en heb 7 jaar werkervaring op gedaan in de psychiatrie. Daarnaast heb ik Orthopedagogiek gestudeerd aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Tijdens deze studie kreeg ik een bijzondere interesse in mensen met aangeboren doofblindheid. Het gaf mij de mogelijkheid om goed te kijken naar wat de mens nu mens maakt en wat essentieel is voor ons bestaan. Namelijk verbinding maken met elkaar en met jezelf. Inmiddels ben ik afgestudeerd gedragswetenschapper.

 

Ik werk nu als docent aan de Hanze Hogeschool van Groningen aan de Academie voor Verpleegkunde.

 

Na mijn 22ste heeft spiritualiteit een hele grote rol in mijn leven gespeeld. Verschillende onderwerpen heb ik mij in verdiept en ben ik steeds meer gegroeid als persoon. Sinds 11-11-2020 ben ik gestart met mijn eigen bedrijf: She-wolves! Inmiddels weet ik waar mijn missie ligt:  "Het heroveren van vrouwelijkheid/vrouwelijke energie op deze planeet, het versterken van de kracht in vrouwen en het transformeren van onzekerheden in vrouwen, zodat zij werkelijk een vrij, authentiek en liefdevol leven kunnen leiden. Los van verwachtingen, beperkende overtuigingen."

 

​Vrouwelijke energie is heel lang onderdrukt geweest. Dat kun je heel goed terug zien in hoe onze hedendaagse maatschappij en wereld is vorm gegeven. Het is goed dat we ons hiervan bewust zijn, zonder dat ik een vinger wil wijzen. Deze informatie geeft alleen wel begrip aan alles wat er gebeurd. 

Vrouwelijke energie is minimaal vertegenwoordigd vandaag de dag. Je ziet het terug in de verwoesting van de natuur. In vervuiling van de natuur. In het te kort aan schoon drinkwater en te kort aan eten. In de armoede. Je ziet het terug in al  het lijden van mens en dier. In de onderdrukking. Er is duidelijk een disbalans in de wereld. Een overschot aan (ego gedragen) mannelijke energie. Wat is nu precies mannelijke en vrouwelijke energie?

Mannelijke energie kenmerkt zich door:

- Structuur

- Groei

- Doelen en successen halen

- Nadenken/ratio

- Analyseren

- Verbeteren/optimaliseren

- linear werken

- Doen/actie

 

De vrouwelijke Yin energie kenmerkt zich door:

- Verbinding

- Helen van wonden

- Vertragen

- Cyclisch leven

- Voelen/inleven

- Zijn

- Zacht

- Intiem

- Intuïtie

 

Als je dit leest, dan zie je duidelijk terug dat er een verstoring is aan deze twee energieën in de wereld. Aangezien wij deel uitmaken van deze wereld, groot geworden zijn in deze wereld en dus eigenlijk deze wereld zijn, betekent het dat wij ook uit balans zijn.

Je kunt de dingen die op grote schaal in de wereld gebeuren dus ook merken in jezelf. Je merkt wellicht dat je:

- Erg perfectionistisch bent

- Gericht op prestatie,

- Je mag pas genieten als je eerst nuttig bent geweest

- Je voelt je uitgeput en uitgedroogd na een dag werken

- Je leeft van vakantie naar vakantie

- Je hebt weinig contact met je lichaam

- Je drukt zogenoemde "donkere" emoties weg

- Je bent erg zelfkritisch

- Etc.

 

Naast dat het herstellen van de balans heel belangrijk is, is het mijn persoonlijke missie om vrouwen te ondersteunen een vrij, authentiek, liefdevol en schitterend leven te lijden. Teveel vrouwen zie ik onnodig onzeker zijn, zichzelf af wijzen, kritiek hebben op zichzelf en anderen vrouwen. Dit staat alle vrouwen hun vermogen in de weg om een vrij leven te lijden. Totale acceptatie van onszelf is nodig.

Mijn persoonlijke misie om vrouwen te ondersteunen hun vrouwelijkheid te belichamen. Zonder schaamte, zonder onzekerheid, zonder twijfel en zonder zelfafwijzing en zelfkritiek te leven.

 

Mocht je getriggerd raken door wat ik schrijf of voel jij een full-body YES voor een van de bovenstaande punten? Kijk dan eens bij de programma's die ik aanbied óf zoek contact met mij voor persoonlijke coaching.