Verlangens en behoeftes

Overvloedigheidsbewustzijn en behoeftigheidsbewustzijn. Wellicht heb je wel eens van deze termen gehoord. Misschien ook niet. Geen probleem, ik leg het even kort uit.

Lees meer »

Ode aan de 'Maar-roepers'

Herkennen jullie dat het soms lastig is om een vragenvuur te krijgen van anderen wanneer je bepaalde keuzes hebt gemaakt? Dat het moeilijk is om uit te leggen waarom je iets doet of wilt doen?

Lees meer »

Manifesteren en zelfliefde

Ik kreeg ineens een sick inzicht in hoe manifestatie werkt. Ik wist het al, maar ineens begreep ik het van de andere kant. Ik weet dat je jezelf waardevol moet vinden om het juiste te kunnen manifesteren. Dat de gedachtes en de overtuigingen die je hebt over jezelf, maakt hoe je leven er op dit moment uit ziet. Je trekt aan en je leeft dat wat je over jezelf denkt. Dit is de boodschap. En hier vertel ik waarom dit zo werkt.

Lees meer »

Gebroken hart

Daar zit ik dan. Laptop op schoot, bij mijn moeder in huis om even los te komen van mijn leven in de stad. Allerlei emoties passeren de hele dag de revue. Ik laat het allemaal gebeuren.

Lees meer »

Vrijheid

Wat betekent vrijheid eigenlijk? Echt vrij zijn? Vrijheid staat natuurlijk voor de afwezigheid van oorlogen en onderdrukking. Afwezigheid van mensenhandel en mishandelingen. Het staat voor eigen keuzes kunnen maken in het leven en keuze opties hebben. Het staat voor je mening kunnen uiten en mogen zijn wie je bent. Écht mogen zijn wie je bent. Zonder angst je eigen authentieke leven leven. En de vraag die dan opborrelt is: ben ik al echt vrij?

Lees meer »

Feminisme

Een hele poos in mijn leven heb ik het niet zo goed begrepen waarom feminisme een ding was. Ik vond het wel oké, maar ik snapte niet zo goed waarom vrouwen zo aan het strijden waren om hogere posities te bekleden. Al vond ik dat dat mogelijk moest zijn. Ik was zelf niet zo ambitieus en vond het allemaal wel prima.

Lees meer »